Obyvatelé východních národů nás mohou při přípravě pokrmů inspirovat. Klasické instantní dlouhé nudle, které se dají pořídit i u nás lze připravit s masem i zeleninou. Do dlouhých nudlí můžeme přidat huby nebo česnek a vyřádíme se i s bylinkami. Ve výsledku si moc pochutnáme při čemž samotná příprava nám nezabere víc než hodinku času.
Vaření v jednom hranci
Když v roce 1679 Denis Papin sestrojil tlakový hrnec možná ani netušil jakou revoluci ve vaření tím v budoucnu způsobí. „Papiňák“ jak se také tlakovému hrnci podle jeho vynálezce přezdívá by měl být nezbytnou součástí každé kuchyni. Pomoci tlakového hrnce lze uvařit mnohem rychleji a co je výhoda dá se vařit jedno jídlo současně. Nakrájíte cibuli, brambory, maso a přidáte zeleninu zalijete 200 ml vody a do jedné hodiny můžete obědvat.
Není tajemstvím, že aby se nám dobře vařilo musí být kuchyně dobře a prakticky zařízená. Trochu inspirace můžete načerpat:
V alobalu to jde taky
Alobal není jen od toho, aby udržel teplotu pokrmu nebo zabránil spálení v troubě, je i skvělý při vaření. Do alobalu můžete nakrájet brambory a třeba kousky ryby, to vše pokapat olejem a okořenit. Zabalené potom vložit do vyhřáté trouby. Za pár chvil pak budete konzumovat rychlou a snadnou dobrotu. Místo alobalu se dá využít i pečící papír.
Kuchařky jako zdroj inspirace
Mnoho kuchařek se zabývá rychlým vařením a pečením. Například místo používání váhy se využívá hrneček a vše se odměřujme pomoci jeho.